Zekerheid

100% veilig

Voordelig

Skip de rij

Extra ruimte

Service

Van deur tot deur

5 x Travel Hacks voor jouw vakantie

Reis zonder zorgen.

Om je een beetje op weg te helpen voor jouw aankomende tripje, hebben we een paar fijne Travel Hacks voor jouw vakantie. Van die dingen waarvan je denkt, had ik zelf kunnen bedenken. Maar dat hebben wij alvast even voor je gedaan. 

Travelhacks

1. Download de Google Translate App op je telefoon

Ok, misschien is dit een inkoppertje. Maar niet iedereen doet dit en dit is wel echt dé uitvinding als je naar een land gaat waar men niet goed Engels spreekt. Helemaal ideaal is het feit dat je de app ook offline kunt gebruiken als je van te voren alvast de taal downloadt die je nodig gaat hebben. 

Zo ben je in ieder geval stukken flexibeler als het gaat om de weg vragen, een taxichauffeur regelen, tips vragen voor eettentjes. Name it. 

Hoe je dit doet:

  • Maak verbinding met wifi voordat je talen downloadt
  • Open de Google translate app
  • Selecteer onderaan de taal die je wilt downloaden
  • Tik naast de taal op Downloaden 

2. Bespaar geld met geld

Wissel allereerst nooit geld op het vliegveld. Het vliegveld vraagt vaak onnodig hoge kosten voor het wisselen van geld. Meestal is het het voordeligst om cash geld pas op te nemen in het land van bestemming. Check voor de zekerheid wel even welke voorwaarden jouw bank hanteert, want soms vragen ze hele hoge kosten voor het opnemen van geld en kun je dus beter in één keer meer geld opnemen dan meerdere keren een beetje. Gratis tip: bij DKB, Norisbank en Wüstenrot is geld opnemen met een buitenlandse bankpas gratis. 

3. Neem een powerbank mee

Misschien heb je nog geen powerbank, schaf er dan zeker eentje aan. En investeer een keer in een goede, want echt waar: dit is het geld meer dan waard. Uit ervaring weten we allemaal hoe vervelend het is als je net bent aangekomen op je bestemming, je telefoon uitvalt en vervolgens totaal “lost in life” op je bestemming aankomt. Met een goede powerbank voorkom je dit probleem. Tipje: let op het gewicht. Hoe lichter, hoe praktischer. Want hoe fijn als je hem ook eenvoudig meeneemt als je een dag op pad gaat in een stad. Altijd extra batterij, waar je ook bent. Hebben we je overtuigd? 

4. Vraag altijd om een upgrade

We blijven ten slotte Nederlanders. En vragen kan altijd. Meestal is er veel meer mogelijk dan je denkt. Echt waar. Tot irritatie van menig medewerker, maar kan jou het schelen. Je ziet ze toch nooit meer en jij zit misschien 10 keer comfortabeler dan je buurman of -vrouw. Nee heb je, ja kan je krijgen. 

5. Download de map van de stad waar je bent

Net als de Google Translate app, is het ook super handig om de Google Maps kaart te downloaden van de stad waar je heen gaat. Zo heb je, naast standaard offline GPS signaal, ook offline routes beschikbaar. Handig dus om alvast te fixen. Google noemt dit: “Gebieden downloaden en offline navigeren”. 

  • Open de Google Maps app
  • Zoek de betreffende stad. Bijv: Lissabon
  • Veeg de icoontjes naar links en je ziet aan de rechterkant het kopje “Downloaden” tevoorschijn komen
  • Vervolgens kun je het gebied kiezen / inzoomen en uitzoomen en geeft Google aan hoe veel ruimte dit op je telefoon in beslag zal nemen
  • Klik rechtsonder op “Downloaden”
  • Voila! 

Bereken jouw tarief

Bagage