Zekerheid

100% veilig

Voordelig

Skip de rij

Extra ruimte

Service

Van deur tot deur

Lijst met verboden goederen

Bagage vrij reizen, van voordeur tot hotelkamer. En weer terug.

Wat je niet mee mag nemen


Plan je reis en boek je acommodatie. Ga je met het vliegtuig? Dan hoef je geen extra bagageruimte te boeken.

Of je nu alleen of met je zin gezin reist maakt niet uit. Ga je golfen, surfen of skieen? Ook dat bagage-vervoer kunnen we voor je regelen.

De lijst met wat je niet mee mag nemen

Voor iedere afzender heeft Bagbooking een lijst samengesteld van goederen die niet in de bagage mogen worden gestopt. Dit omdat deze goederen bij wet verboden zijn of omdat deze goederen, in bepaalde omstandigheden, kunnen leiden tot gevaarlijke situaties (ontploffingsgevaar etc). De afzender is de (rechts) persoon die bij Bagbooking het vervoer van bagage boekt, of namens wie een boeking wordt gedaan. Voor verdere informatie hierover verwijzen wij naar onze Leveringsvoorwaarden.

De onderstaande lijst van goederen dient als samenvatting en is niet onuitputtelijk. Voor een volledig overzicht en verdere specificaties van gevaarlijke goederen verwijzen wij naar IATA DGR regelgeving voor gevaarlijke stoffen door de lucht, het ADR voor vervoer gevaarlijke stoffen over de weg en IMDG-code voor vervoer gevaarlijke stoffen over zee.

Normale zending

Je toilettas met “badkamerspullen” zoals bijvoorbeeld haarlak, parfum, aftershave, scheerschuim en nagellak remover mag gewoon in jouw koffer. Belangrijk is dat de maximale inhoud van 750 ml per spuitbus en 500 ml per flacon niet overschreden wordt.

Express zending

LET OP! Reis je met Bagbooking Express? Dan vervoeren wij je bagage niet over de weg en geldt er andere wetgeving. Een toilettas met badkamerspullen mag niet in je koffer. Dit houdt in absoluut geen vloeistoffen en spuitbussen. Deze toiletspullen dien je in de handbagage mee te nemen. Neem hierin geen risico’s, het kan zijn dat je bagage niet mee komt indien deze items aangetroffen worden. 

EU-Eilanden

Reis je naar een eiland, dan kunnen wij je bagage niet over de weg vervoeren en geldt er andere wetgeving. Een toilettas met badkamerspullen mag niet in je koffer. Deze toiletspullen dien je zelf in je handbagage mee te nemen.

Wat mag ik meenemen in mijn handbagage in het vliegtuig?

Vloeistoffen en gels moeten in een verpakking zitten van maximaal 100 milliliter. Deze verpakte vloeistoffen en gels moeten dan in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje. Het zakje mag maximaal 1 liter zijn. Per persoon mag je één 1 plastic 1-literzakje meenemen.