Zekerheid

100% veilig

Voordelig

Skip de rij

Extra ruimte

Service

Van deur tot deur

Hoe voorkom je vakantiestress?

Hier een paar tips.

We kennen het fenomeen allemaal wel: vakantiestress. Als je het zo hoort is het een heel dubbel begrip. Je gaat op vakantie, maar dit gaat vaak gepaard met een hoop stress en gepieker. Op werk moet je de laatste dingen af krijgen, thuis wil je het netjes achterlaten, de to do lists vliegen je om de oren. Terwijl je bezig bent met toewerken naar ontspannen, voel je juist alleen maar spanning voor je vakantie. Kortom: je bent toe aan vakantie. 

Dan ben je vrij, koffers inpakken, zorgen dat je op tijd op het vliegveld bent of je route is uitgestippeld als je met de auto op vakantie gaat. Krijg je al stress bij het lezen hiervan? Snappen wij. Daarom helpen we je met een paar tips om het te voorkomen. 

Werk naar je vakantie toe

Als je een hoge werkdruk ervaart, probeer dan ruim van te voren de werkzaamheden voor de komende maand of twee maanden al in kaart te brengen. Hierdoor heb je een goed overzicht van wat er te wachten staat. Zowel voor als na je vakantie. Het lekkerst is als je je werk op tijd kunt overdragen aan een collega. Het liefst al in de week voordat je weggaat. Zodat je in ieder geval de laatste twee dagen nog tijd hebt voor random zaken. Zo ben je op werk in ieder geval al wat opgeruimder in je hoofd en zorgt het niet voor onnodige werkstress. Die kun je er namelijk echt even niet bij hebben. 

Begin vroeg met voorbereidingen

Ook is het fijn om (eigenlijk direct na het boeken van je vakantie) al even stil te staan bij de bijbehorende taken voor deze bestemming. Moet je nog een tent regelen? Wat voor kleding heb je nodig, mis je nog iets? Zijn er bepaalde vaccinaties of medicijnen die van pas kunnen komen in dit land? Maak een ordinair lijstje en vink af wat je hebt gedaan in aanloop naar je vertrek. Zo hoef je niet alles last minute te regelen en dat geeft veel rust in je hoofd.

Probeer op te ruimen voordat je gaat inpakken

Waarschijnlijk niet hetgeen je veel zin in hebt op het moment dat je je koffer moet inpakken, maar het scheelt echt. Als je je huis hebt opgeruimd, voelt dat heel rustig en kun je vanuit een opgeruimde basis je koffer inpakken. Als je in alle chaos ook nog bezig moet zijn met orde in deze chaos brengen, gaat dat je echt niet helpen. Sterker nog; het is een heerlijk gevoel als jouw koffer al een paar dagen voor vertrek is ingepakt. Laat staan al wordt opgehaald en alvast wordt gebracht naar je bestemming. Met onze bagage service helpen wij je een handje. Dan heb je al vanaf een paar dagen voor je eigen vertrek geen omkijken meer naar je koffers. Wij regelen namelijk dat ze worden opgehaald en netjes worden afgeleverd op jouw vakantieadres.

Zorg dat je uitgerust op reis gaat

Klinkt logisch, maar heel erg moeilijk als je je een weg probeert te banen tussen alle to do lists. Goede nachtrust pakken is nu niet bepaald iets wat lekker gaat op het moment dat je een vol hoofd hebt. Maar probeer toch even die momentjes te pakken. Ga mediteren voordat je gaat slapen (helpt echt), drink niet te veel alcohol en probeer rust momenten in de drukte in te bouwen. Op deze manier hoeft je lichaam niet te wennen aan alle rust die het straks op vakantie ervaart en kun je voorkomen dat je ziek wordt op vakantie, als je alles loslaat. Het beste is zelfs om twee dagen voor je vakantie vrij te nemen, zodat je ontspannen weggaat. 

Ga op bestemming mee in het lokale ritme

Doordat je op vakantie vaak je vaste gewoonten laat vallen, kan je lichaam daar soms slecht op reageren. Je lichaam en geest moeten wennen aan een ander ritme, andere temperaturen en minder structuur. Ga dus vooral mee in het lokale ritme. Wordt er siësta gehouden gedurende de dag? Doe dit dan mee, men doet dit hier niet voor niks. En last but not least, sta stil bij jouw eigen behoeften en ren niet mee in de behoeften van je reisgezelschap. Je kunt je soms laten meeslepen, maar dit is voor niemand leuk. Je wordt er zelf geen leuker mens van (krijgt een kort lontje), wat zowel voor jezelf als voor je omgeving geen pretje is. 

Bereken jouw tarief

Bagage