Zekerheid

100% veilig

Voordelig

Skip de rij

Extra ruimte

Service

Van deur tot deur

Bagage boeken of bijboeken?

Boek je bagage en laat deze bezorgen op je plaats van bestemming

Je hebt je vliegreis uitgezocht. Nu je bagage nog regelen! Je wilt je bagage boeken bij de airline of je zoekt naar hoe je bagage kunt bijboeken en wat dat kost. Heb je er al eens aan gedacht om een bagageservice te boeken die er gelijk voor zorgt dat je niet met je bagage hoeft te sjouwen? En die er ook voor zorgt dat jouw bagage voor je klaarstaat op jouw bestemming? We leggen je graag uit hoe je je bagage boekt, zodat jij onbezorgd op reis kunt.

Bagage boeken bij de airline

De tijd dat je een vliegticket kocht en je bagage standaard inbegrepen was ligt in het verleden. Of je nu vliegt met Transavia, easyJet, KLM, TUI, Corendon,  Ryanair of een andere airline; je betaalt voor je bagage. En komt je reis dichterbij en wil je toch meer bagage meenemen? Dan moet je bijboeken en bijbetalen. De portemonnee trekken moet je in elk geval. Waarom dan niet gelijk gaan voor een veel relaxter alternatief?

Niet meer sjouwen met bagage

Moet je je bagage nog boeken, boek dan de bagageservice van Bagbooking. Je bagage wordt thuis opgehaald en staat voor je klaar als jij aankomt op je bestemming. Geen gesjouw meer met bagage, geen zorgen om je bagage, gewoon lekker handsfree reizen. Boek je je bagage bij Bagbooking, dan weet je zeker dat je er niet meer naar om hoeft te kijken en vanaf dag één kunt genieten van je vakantie of reis.

De 7 grootste voordelen van het vliegen zonder bagage

Moet je je ruimbagage nog boeken voor jouw vlucht? Het kan anders dan dat je gewend bent. De vijf grootste voordelen van het versturen van jouw bagage in plaats van het zelf meenemen van jouw bagage met je vlucht:

 1. We noemden het al even: geen gesjouw met koffers. Je reist handsfree.
 2. Niet meer in de wachtrij voor de check-in van je bagage op het vliegveld.
 3. Niet meer wachten bij de bagageband en geen stress of jouw koffer wel op de bagageband verschijnt.
 4. Geen gedoe met koffers meenemen in de trein, bus of auto. Alleen je handbagage neem je mee. Dit is trouwens meestal wel inbegrepen in je ticketprijs.
 5. Je weet zeker dat je bagage heel aankomt. De rouwdouwers van de bagageafhandeling op de airport krijgen niet de kans om met jouw bagage aan de haal te gaan.
 6. Laat bagage op je bestemming afleveren die je niet me zou nemen in het vliegtuig, zoals bijvoorbeeld je e-bike, een wandelwagen, golfspullen, ski’s of duikbenodigdheden.
 7. Geen zware bagage mee hoeven te nemen maakt vliegen toegankelijker voor ouderen en gehandicapten en een stuk makkelijker als ouders van kleine kinderen.

Dit zijn directe voordelen van het vliegen zonder bagage. Daarnaast is het beter voor het milieu om je bagage te versturen. Jouw bagage gaat dan niet mee in het vliegtuig, maar via transport. Dit scheelt in CO2 uitstoot.

 

Bagage boeken én zonder bagage vliegen zonder veel meer te betalen

Grote kans dat jij je hebt verkeken op de kosten die de airline rekent voor het boeken of bijboeken van jouw bagage. Je betaalt al snel 60 tot 100 euro voor jouw bagage.

Laat je jouw bagage ophalen en bezorgen, dan bespaart het jou niet alleen veel gedoe, ook kost het je maar een paar tientjes extra. Zo boek je de service van Bagbooking voor het versturen van jouw koffer naar Spanje al voor een bedrag van rond de 80 euro. Waarom zul je dan nog moeilijk doen?

En voor de echte bespaarders: doordat je zonder bagage reist kun je ook met het OV naar het vliegveld komen of die huurauto van je wensenlijstje schrappen. Dat scheelt weer hoge auto- en parkeerkosten.

Bagage boeken of bijboeken via Bagbooking

Ook de voordelen van het bagagevrije reizen ervaren? Boek dan jouw bagage met Bagbooking. Lees hier hoe het werkt.

Bereken jouw tarief

Bagage

Het gemak van het versturen van je bagage

Je wilt graag op vakantie of op reis. Maar je ziet op tegen het gedoe dat de bagage met zich meeneemt. Dit levert je voordat de reis begint al stress op.

 • Hoe kom ik op het vliegveld met al die koffers, passen ze wel in de auto?
 • Ik zie nu al op tegen het slepen met al die zware koffers.
 • Zou ik moeten bijbetalen?
 • Hoe neem ik mijn bagage mee op bestemming, past het wel in de huurauto?
 • Hoe moet ik dat doen; bagage én kinderen meenemen?
 • Ik ben wat ouder; kunnen mijn partner en ik die zware bagage nog wel aan?

Misschien maak jij je ook druk om deze dingen en wil je je bagage versturen omdat het makkelijker is en het je kopzorgen scheelt. Misschien ben je juist op zoek naar de mogelijkheid voor het versturen van je bagage omdat je bijzondere bagage mee wilt nemen. Of wil je bagage versturen die je niet toevertrouwt aan de rouwdouwers op de airport en wil je er zeker van zijn dat jouw bagage de reis heelhuids doormaakt. Wat jouw motivatie ook is voor het versturen van je bagage, Bagbooking regelt het voor je!

Wat zijn de voordelen van het versturen van jouw bagage?

Ten eerste: gemak! Kun je jouw reis voorstellen zonder je druk je hoeven maken om je bagage? Dat is pas zorgeloos op vakantie gaan. Geniet van je vakantie vanaf dag één.

Het versturen van bagage levert meer voordelen op dan gemak:

 • Geen zware koffers dragen, tillen of slepen.
 • Je kunt prima met het OV op reis, scheelt je peperduur parkeren.
 • Ga je op vliegreis, dan hoef je geen bagage te boeken. Ook dat scheelt weer.
 • Geen ellende op het vliegveld bij het inchecken van bagage.
 • Je hoeft niet te wachten op je bagage als je aankomt.
 • Je hoeft niet bang te zijn dat jouw bagage niet op de bagageband verschijnt.
 • Je kunt bagage meenemen die je anders niet mee kon nemen.
 • Jouw bagage raak je niet kwijt; je volgt je bagage tot op de plek van bestemming.
 • Reizen met kinderen wordt ineens leuk. Jij hebt je handen vrij.
 • Ben je al wat ouder of minder mobiel? Met Bagbooking kun je die reis toch maken.

Bagagevrij reizen per vliegtuig, auto of trein

De meeste mensen denken bij het versturen van bagage aan de lange rijen op Schiphol bij de incheckbalies. Of het wachten bij de bagageband, terwijl jouw koffer kwijt is geraakt en nooit op de band verschijnt. Maar het versturen van je bagage heeft ook veel voordelen als je anders reist dan met het vliegtuig.

Wil je bijvoorbeeld met de auto op vakantie gaan, maar is de auto niet groot genoeg voor jullie bagage? Heb je geen zin om speciaal voor jullie bagage een auto te moeten huren op de plaats van bestemming? Of wil je graag met de trein, maar heb je geen zin de bagage mee te slepen, in gangen te moeten zitten omdat je jouw bagage in de coupé niet kwijt kunt, of steeds op je bagage te moeten letten?

Het versturen van je bagage levert je veel voordelen op. Hoe je ook reist. Het biedt je veel meer vrijheid.

Bagage versturen naar het buitenland of je vakantieadres? Zo geregeld!

Het versturen van je bagage? Dat is net zo makkelijk als dat het klinkt. Je kunt je bagage versturen naar het buitenland met Bagbooking, zolang je bestemming een EU-land betreft. Verstuur je bagage op naar je vakantieadres, of gewoon naar een bestemming in eigen land. Je kunt eenvoudig via deze site het versturen van je bagage boeken.

Welke bagage kun je versturen?

Bagbooking heeft standaard formaat dozen waarin je je bagage kunt versturen. Maar ook als jouw bagage daar niet in past, zorgen we er graag voor dat jouw bagage voor je klaarstaat op de plaats van bestemming.

Zo kun je de volgende bagage versturen:

 • Koffer
 • Fiets, e-bike, scooter of motor
 • Elektrische step
 • Wandelwagen en andere grote spullen voor kleintjes
 • Ski’s
 • Duikuitrusting en andere spullen voor watersport
 • Golftassen
 • Visuitrusting
 • Muziekinstrumenten

Let op: niet alles kan mee. Als jouw bagage de landsgrenzen overgaat, zijn er regels waaraan je bagage moet voldoen. Onder andere voor vloeistoffen. Lees wat wel en niet mee mag.

Welk formaat en hoeveel gewicht aan bagage kan ik versturen?

Bagbooking verzorgt het versturen van jouw bagage in de volgende standaard formaat dozen:

 • Standaard koffer 22 kg: afmeting 44 x 67 x 26 cm
 • Grote koffer 28 kg: afmeting 51x77x32 cm
 • Extra grote koffer 30 kg: afmeting 68x64x36 cm
 • Golftas: afmeting max 114 x 40 x 39 cm
 • Ski-uitrusting: afmeting max 185 x 35 x 15 cm

Wil je bagage versturen die niet past in een van onze standaard formaten? Neem dan contact met ons op.

Hoe werkt het versturen van je bagage?

Zonder bagage reizen was nog nooit zo makkelijk. Zo gaat het in zijn werk:

 1. Plan je reis. Ga je met het vliegtuig dan hoef je gaan bagage bij te boeken.
 2. Boek de ophaalservice. Wij komen je bagage thuis ophalen.
 3. Wij sturen je bagage vooruit. Jij kunt je bagage online volgen.
 4. Jouw bagage staat voor je klaar bij aankomst op bestemming.
 5. Als jij naar huis gaat, nemen wij jouw bagage weer voor je mee.
 6. Wij leveren de bagage weer thuis voor je af.

Lees meer over hoe de bagage ophaalservice werkt.

Dit is was andere reizigers ervan vinden

Reizen en bagage zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat levert vaak toch wel wat kopzorgen op en zeker de laatste tijd is op Schiphol gebleken dat het meenemen van bagage tijdens je reis stressvol is geworden. Bagbooking ontzorgt de reiziger door de bagage van huis naar bestemming te vervoeren. Dus geen stress, alleen handbagage en geen lange wachttijden bij het ophalen van de bagage op het vliegveld

Frank Oostdam – Chairman/Director ANVR

With years of experience in the hotel industry, I can’t recall any easier luggage pick-up service.Instruction was very clear and easy to follow.Delivery as well as pick-up on time and without any issues.I can only highly recommend this service to anyone.

Elisabeth Schartner – Adler resort

Wat een top service! De koffers worden thuis opgehaald en naar de bestemming gebracht. De medewerkers van bagbooking die de koffers op komen halen zijn zeer vriendelijk. Er wordt goed en voorzichtig om gegaan met de spullen. Nooit meer gezeur met de koffers op het vliegveld. Ik raad het echt aan iedereen aan om gebruik te maken van deze service.

Isabelle Wansbeek

Hoe fijn dat nu, via Bagbooking, de bagage separaat van de reis kan worden bezorgd op het vakantieadres. De klant geniet van het comfort van het uit handen geven van het transport van de bagage.

Anton Heinemans – Eigenaar Villasud

Superb! Efficient. Helpful. Kind and very fast. I will definitely recommend this service. I also think you should get a promotion for go finding solutions to the problems. Efficient, creative. The best!

Anoniem

With years of experience in the hotel industry, I can’t recall any easier luggage pick-up service.Instruction was very clear and easy to follow.Delivery as well as pick-up on time and without any issues.I can only highly recommend this service to anyone.

Elisabeth Schartner – Adler resort

Niet wachten bij het inchecken, niet wachten op je koffer bij aankomst maar in 1 keer door naar je eindbestemming. Koffer wordt netjes thuis opgehaald (in een tijdslot) waarna deze keurig in een doos wordt verzegeld. 

Olof Verweij

De kosten voor het versturen van bagage

De kosten zijn afhankelijk van de reisafstand en hoe we jouw bestemming kunnen bereiken.  De bagage ophaalservice kost vanaf €67 per stuk voor een reis binnen de EU. Vindt je dat veel? Hou dan in je achterhoofd dat je door je bagage te versturen ook veel kosten bespaart. Zoals het boeken van bagage bij je vliegreis, het reserveren van een huurauto, het rijden van een grotere auto speciaal voor de vakanties, de besparing op parkeerkosten… Al met al is het versturen van je bagage een betaalbaar alternatief en levert het je een veel relaxtere reis op.

Ook het gemak van reizen zonder bagage ervaren?

Wil jij ook graag op vakantie zonder gesleep met bagage? Verstuur je bagage! Check je prijs  en boek direct.

Bagage