Zekerheid

100% veilig

Voordelig

Skip de rij

Extra ruimte

Service

Van deur tot deur

Tips voor het boeken van goedkope vliegtickets

Jouw vliegtickets zijn vanaf vandaag een stuk betaalbaarder.

Valt het jou ook op dat veel mensen het lukt om goedkoop te vliegen? Terwijl je zelf altijd het gevoel hebt veel te veel te betalen voor je vliegticket. Wij dachten, er moeten toch tips zijn om op zoek te gaan naar de meest goedkope tickets. En ja hoor, een klein onderzoekje heeft ons tot onderstaande tips gebracht. Luister, huiver en bespaar geld!  Het is allemaal echt niet heel ingewikkeld, je moet het alleen even weten. 

Kies het juiste moment

Harde bewijzen hiervoor zijn er niet, maar men zegt dat het het slimst is om 8 maanden tot 7 weken / of 60 dagen van te voren te boeken. Omdat prijzen continu veranderen, is het slim om een prijsalarm in te stellen. Bij Skyscanner bijvoorbeeld. Dan ontvang je namelijk een melding per email wanneer de prijzen van jouw gewenste ticket verlagen. Zo krijg je een goed beeld van de prijzen en weet je wat een beetje een behoorlijke prijs is wanneer je je ticket daadwerkelijk boekt. Helemaal als je vast zit aan een vaste datum is dit heel erg aan te raden. 

Schrijf je in voor nieuwsbrieven

Het is slim om je aan te melden voor nieuwsbrieven van verschillende Airlines. Zij stunten vaak met prijzen voor bepaalde data of bestemmingen, dus helemaal als je qua data een beetje flexibel bent is dit fijn. Krijg je eens per week / maand een hapklare email met fijne en goedkope bestemmingen. Denk bijvoorbeeld aan de Wereld Deal weken van KLM, of de soms niet te missen aanbiedingen van Transavia of EasyJet. Enne, niet te lang wachten met daadwerkelijk boeken. Ook hier veranderen (verrassend genoeg) de prijzen snel, dus pakken wat je pakken kan. 

Wees flexibel met data

Soms makkelijker gezegd dan gedaan, maar wel de ideale tip als het gaat om goedkope vliegtickets. Wist je dat je bijvoorbeeld bij Skyscanner kunt aangeven dat je gewoon wilt zoeken in de “Goedkoopste maand”? Ook kun je bij je bestemming “Overal” ingeven, dan zoekt het systeem dus de goedkoopste tickets in de goedkoopste maand. Pas op, want eerlijk is eerlijk, als je deze prijzen ziet wil je vandaag nog boeken. Zeg maar hoi tegen je vliegschaamte. 

Boek een ticket met 24-uurs regeling

Heel slim, als je een ticket boekt bij een Airline waar je gebruik mag maken van de 24-uurs regeling, kun je na het boeken nog de prijzen in de gaten houden. Nu mag je namelijk nog binnen 24 uur kosteloos annuleren en kun jij nog toeslaan op het moment dat je veel goedkopere tickets ziet. Dit is toch altijd zo frustrerend 😉 

Boek zonder ruimbagage

Als laatste is het natuurlijk fijn om te kunnen boeken zonder ruimbagage. Tegenwoordig gaat hier een groot deel van de ticketprijs in zitten (deze prijzen zijn zelfs 31% hoger geworden). En wist je dat je je bagage ook gewoon kunt laten versturen? Wij doen dit met liefde voor je. Veilig, betrouwbaar en gecontroleerd. Het grappige is dat dit vaak maar een paar tientjes duurder is dan de ruimbagage die je moet boeken bij je vliegticket. Het voordeel is bovendien dat je zelf niet hoeft te slepen met je koffers, maar dat dit voor je gedaan wordt. Ook loop jij lachend die check-in rij op het vliegveld voorbij, want jij hebt helemaal geen omkijken meer naar je koffers. Die staan al op jou te wachten op jouw vakantiebestemming. 

Bereken jouw tarief

Bagage