Zekerheid

100% veilig

Voordelig

Skip de rij

Extra ruimte

Service

Van deur tot deur

Wat is ruimbagage?

Alles wat je wilt weten over ruimbagage.

Ga je voor een langere periode op reis of zijn de spullen die je wilt vervoeren groter en zwaarder dan de maximale toegestane hoeveelheid die je in je handbagage mee mag nemen? Dan biedt het boeken van ruimbagage uitkomst! Als we het hebben over ruimbagage, dan hebben we het over bagage die je afgeeft bij de incheckbalie van het vliegveld. Vervolgens wordt deze bagage vervoerd in het laadruim van het vliegtuig. Net als bij handbagage gelden hiervoor een aantal regels. Wij leggen ze graag aan je uit.

Wat mag je niet meenemen als ruimbagage?

In principe mag je bijna alles meenemen in je ruimbagage, tenzij het op de lijst van verboden voorwerpen staat. Hierbij kun je denken aan drugs, chemische stoffen en (onderdelen van) wapens, maar ook speelgoed wapens. Ook ontvlambare en gevaarlijke vloeistoffen kun je beter thuislaten.

De douane regels voor ruimbagage

Los van de hierboven beschreven verboden voorwerpen, stelt de douane ook nog enkele regels aan de spullen die je wel als ruimbagage mag vervoeren. Zo kun je bijvoorbeeld niet onbeperkt drank, tabak, medicijnen, voedingsmiddelen, grote hoeveelheden contant geld en producten die gemaakt zijn van beschermde dieren of planten vervoeren. Bekijk hier het overzicht van wat er wel en niet mee mag door de douane.

Hoe groot mag je ruimbagage zijn?

De grote en het gewicht van je ruimbagage verschillen per luchtvaartmaatschappij. Ook kun je bij de meeste airlines tijdens het boeken van je ticket kiezen hoeveel gewicht je aan bagage mee wilt nemen. Zo kan het maximale toegestane gewicht per koffer variëren van 15 tot wel 32 kilo. Ook verschilt het per luchtvaartmaatschappij hoeveel koffers je per persoon maximaal mee mag nemen. Bedenk van te voren goed hoeveel gewicht je mee wilt nemen op reis, want de kosten voor overgewicht lopen al gauw op naar grote bedragen. En zeg nou zelf, dat geld geef je toch veel liever uit op je bestemming?

Wil jij meer gewicht vervoeren tegen lagere kosten? Laat ons je bagage vervoeren naar jouw bestemming!

De controle van ruimbagage

Nadat je jouw bagage hebt afgegeven, zal deze altijd door de security gecheckt worden. Op de meeste luchthavens gebeurt dit door middel van röntgenapparatuur. De security zal je koffer dus niet zelf openmaken. Alleen als er op de röntgenbeelden iets verdachts wordt gezien, zal je koffer opengemaakt moeten worden. In de meeste gevallen wordt geprobeerd om dit onder jouw eigen toezicht te doen.

Afwijkende bagage

Alle bagage die groter of zwaarder is dan normale bagage, wordt afwijkende bagage genoemd. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan kinderwagens, golfsets of ski’s. Deze bagage check je apart in en moet je los bijboeken bij de airline. Net als bij de standaard ruimbagage variëren de afmetingen en kosten hiervan per luchtvaartmaatschappij. Wil je er zeker van zijn dat je afwijkende bagage onbeschadigd vervoerd wordt? Laat je bagage dan verzenden. Jouw bagage staat dan voor jou klaar op je bestemming.

Bereken jouw tarief

Bagage