Zekerheid

100% veilig

Voordelig

Skip de rij

Extra ruimte

Service

Van deur tot deur

Online inchecken: dit zijn de voordelen

Gemakkelijk op reis.

Online inchecken is een service die de meeste luchtvaartmaatschappijen aanbieden en die hoop voordelen met zich meebrengt. Zo bespaar je niet alleen een hoop tijd, maar ook geld. Wij hebben de voordelen van online inchecken voor je verzameld.

online inchecken

Online inchecken, betekent minder lang wachten

Als je je thuis online incheckt, scheelt dat je al gauw veel wachttijd op Schiphol. Want zeg nu zelf, de rij voor de incheckbalie is toch altijd net wat langer dan je had gehoopt. Als je daarentegen al thuis bent ingecheckt, kun je deze rij skippen en in de plaats daarvan plaatsnemen in (de vaak veel kortere rij) voor de self service bagage drop-off. Deze rij gaat vaak een stuk sneller, omdat iedereen in deze rij al online is ingecheckt. Het enige wat je hoeft te doen, is je bagage in de machine plaatsen, waarna de automaat een bagagelabel afdrukt. En korter wachten, wie wilt dat nu niet?

Geld besparen

Het vooraf online inchecken scheelt niet alleen tijd, het scheelt soms ook geld. Sommige low budget airlines rekenen er namelijk geld voor als je op het vliegveld in wilt checken. Deze kosten kunnen al gauw oplopen tot tientallen euro’s per persoon en daar zit natuurlijk niemand op te wachten.

Vooraf je favoriete plek kiezen dankzij online inchecken

Wie kent het niet, de één wilt koste wat kost aan het raam zitten, terwijl de ander juist alles doet voor een plekje aan het gangpad. Wanneer je op het vliegveld incheckt, is het altijd een kwestie van afwachten en hopen dat je de stoel van jouw voorkeur krijgt. Online is dit probleem niet aan de orde. Met name wanneer je ervoor zorgt dat je ruim van tevoren online incheckt, heb je vaak nog een uitgebreide keuze in het aanbod aan stoelen. Ook kun je er door online in te checken zeker van zijn dat je naast je medereizigers zit, of dat je die felbegeerde stoel bij de nooduitgang hebt.

Lagere kans op overboeking

Het kan helaas voorkomen dat de door jou geboekte vlucht overboekt is. In zo’n geval mag je als passagier geweigerd worden voor de vlucht. Als je vooraf online incheckt, is deze kans gelukkig een stuk lager. Je hebt in dit geval namelijk al een stoel toegewezen gekregen, waardoor de kans groter is dat een nog niet ingecheckte passagier geweigerd wordt.

Online inchecken, betekent zelf kiezen of je voor een digitale of papieren boardingpass gaat

Online inchecken biedt je de mogelijkheid zelf te kiezen of je je boardingpass uit wilt printen of op wilt slaan in bijvoorbeeld de wallet van je telefoon. Zo kun je er op deze manier niet alleen voor zorgen dat je je boardingpass altijd bij de hand hebt, maar help je ook het milieu nog eens een handje. 


Vind je het een nadeel om na het online inchecken toch nog in de rij voor de bagage drop–off te moeten staan? Laat ons je bagage dan verzenden!

Bereken jouw tarief

Bagage