Dit zijn de voordelen.
Ga je voor een langere periode naar het buitenland of neem je graag veel spullen mee op reis? Dan is de kans groot dat je met ruimbagage reist. In dit geval zal je op het vliegveld je koffer moeten inchecken bij de incheckbalie en worden jullie hier van elkaar gescheiden om – in de meeste gevallen – bij aankomst weer met elkaar herenigd te worden. Toch kan het gebeuren dat jouw bagage zoekraakt. In zo’n geval kan een kofferlabel erg handig zijn. Maar is een kofferlabel verplicht en welke informatie kun je hierop het beste vermelden?
Nee, het hebben van een kofferlabel is niet verplicht. Wel kan een kofferlabel erg handig zijn. Zo kun je dankzij een kofferlabel gemakkelijk bereikt worden op het moment dat je bagage zoekraakt. Ook komt het weleens voor dat een medepassagier er per ongeluk met jouw bagage vandoor gaat en hier pas achter komt na thuiskomst of aankomst in het hotel. Dankzij een kofferlabel dat voorzien is van jouw contactgegevens, kun je op zo’n moment gemakkelijker bereikt worden. Een ander voordeel van het hebben van een kofferlabel, is dat het jouw koffer herkenbaarder maakt. Zo kun je deze sneller terugvinden op de bagageband en verklein je de kans dat iemand anders er met jouw bagage vandoor gaat.
Tijdens het inchecken voorziet het grondpersoneel van de luchtvaartmaatschappij jouw koffer van een label. Deze bagagestrook wordt aan het handvat van de koffer bevestigd en kun je dus eigenlijk zien als een soort bagagelabel. Ook krijg je vaak een sticker op je paspoort, dat dezelfde code bevat als het label. In principe is dit label voldoende om jouw koffer op te kunnen sporen als deze zoekraakt. Toch komt het weleens voor dat er een scheurtje ontstaat in dit label. Op zo’n moment kan een extra eigen kofferlabel dus erg handig zijn.
Het hebben van een kofferlabel brengt dus heel wat voordelen met zich mee. Toch zijn er ook aspecten waar je rekening mee moet houden. Zo is het verstandig om je ervan bewust te zijn dat de gegevens die jij op je kofferlabel zet voor iedereen zichtbaar zijn. Kies er daarom voor om hier bijvoorbeeld alleen je naam en telefoonnummer op te zetten en niet je adres. Je wilt tenslotte niet dat een vreemd persoon weet dat er op dit adres niemand thuis is.
Ben je niet in het bezit van een kofferlabel maar wil je toch extra contactgegevens achterlaten? Plaats dan je visitekaartje aan de binnenkant van je koffer. Kan de luchtvaartmaatschappij aan de buitenkant niet ontdekken van wie de koffer is, dan maken ze hem open. Op deze manier kun je toch gemakkelijk bereikt worden als je bagage zoektraakt. Heb je geen visitekaartje? Een klein papiertje met je contactgegevens is een goed alternatief.
Ook bestaan er tegenwoordig digitale bagagelabels. Bij een digitaal bagagelabel kun je in een app je gegevens invullen. Als je koffer zoekraakt, kan de vinder heel gemakkelijk de QR-code op het label scannen en zien waar de koffer naartoe moet en hoe hij of zij jou kan bereiken.
Een kofferlabel bevestigen aan je handbagage koffer lijkt niet erg logisch. Je hebt je handbagage tenslotte de hele reis bij je. Toch kan het gebeuren dat je handbagagetrolley onverwachts in het ruim vervoerd moet worden. In zo’n geval kan het handig zijn als ook je handbagage voorzien is van een kofferlabel.
Wil je er zeker van zijn dat je jouw bagage te allen tijde terug kan vinden? Dan is het handig om een tracker aan te schaffen. Hiervoor kun je gebruikmaken van een AirTag of tile tracker. Dit is een digitale tracker dat op basis van bluetooth werkt. Deze tracker plaats je in je bagage. Wanneer je bagage kwijtraakt, kun je dankzij deze tracker exact achterhalen waar je bagage zich bevindt.
Wil jij het risico op het verliezen van je bagage voorkomen? Laat ons je bagage dan verzenden!